Падна като мека талпа на земята. Бърза, тича и накрая се надъни във винкела на портата на двора. Не гледа къде ходи, но да покаже бързина и реакция от знания. Не знам как не си разби главата. Дори за момент се стреснах да не му стане нещо. Свлече се бавно, като течен шоколад.

И така, както бърза и мрънка за щяло и без бяло, така за цял час не успява да сложи стойка с 4 дюбела на стената? Но, ……. аз съм бавел работата. За 2мес. и 2 седмици не съм бил научил едни неща. Самият обаче за година и половина и конекторите не успява да прави ? Има опит и то доста добър, но работи някак припряно и хаотично. Няма как да му чета мислите и да тичам напред, назад за да изглеждам чевръст. И с този почин не разбира, че дълго време няма да стане толкова ‘голям’, колкото желае да изглежда.

Не знам защо за година и половина си мисли, че е вече незаменим и много знаещ. Виждам негови грешки по-често отколкото ми се иска. Понякога с уред настройва по-бавно антена, отколкото ако трябваше да използваме метода на викане.

При една Интернет повреда коментара му бе, че не съм знаел какво да направя. Той сменил канала на рутера и ………. някой да се е обадил повече от този адрес, заключи той.  Бе, бай …., това щях да го направя накрая и аз, но съмнението ми беше основно в оптичното ниво. Откъде да знам, че при вас можело и с : -30db, -32, та дори и -34db. Чак на другият ден разбрах за тази странност.

Принципно класическата елементарна сметка е : +4db за оптичният предавател в OLT-то, -26db чувствителността на ONT/ONU-то. Общо ниво -30db. Нагоре ще е или на червено или няма да работи коректно/ще прекъсва. Като имаше абсолютно същият проблем на едно друго място, със същото ниво, със сменен рутер, сменен канал, защо не се оправи ? Поради тази причина още тогава си мислех за лошо оптично ниво, но грешката ми е че аз не се опитвам да подхвърлям решения на колегите за да не се засегнат. Премълчавам в ситуациите и бих казал нещо, ако ме попитат. Та, аз така и не разбрах с категоричност от някой ‘доказан специалист’ могат ли тези устройства-оптичните които монтираме да работят с такива нива. Това със смяната на радио-канал понякога за хора, като колегата ще си остане единственото решение без да може да си представи или да знае за друго.

На мен ми прави ‘коментари и закани’, но аз на него не съм му казал почти нищо. Преди не позволявах и на по-силни от мен физически да ми викат или унижават, а сега това лапе ме изравни със земята. Не мога да стигна до това състояние на ядосаност, че да тръгна да отвръщам заканително. Да отправям некви изтъркани мъжкарски предупреждения и пр. Може би това, че вече съм вярващ и мисля и вярвам повече в доброто у хората ме кара да съм толкова сдържан, да съм по-смирен.

Чудя се как ще продължат нещата с това ‘специалист4е’? Много започна да си позволява, а на мен не ми се занимава със сериозни спорове за да убеждавам някого и доказвам и защитавам себе си без да съм, нито пречка, нито виновен.

бърза, мрънка, и ….. все по-трудно става?

2 мнения по „бърза, мрънка, и ….. все по-трудно става?

 • 08.05.2019 в 7:20
  Permalink

  Тегли му поне веднъж една майна на това лигаво специалистче. Така като чета май си поредният балък с извинение.

  Отговор
 • 30.08.2019 в 11:17
  Permalink

  Mnogo si prav. Balak i samiat toi mrunka. Ako ne si pokajesh zabite, niama da te uvajava nikoi.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.