Чудя им се на някои колеги, та чак и на вътрешният им мир. Повече от половината ни работа е свързана с повреди и монтажи при които е необходимо да имаш подръка във всеки момент макетен нож, клещи, отверка, конектори и съединители, тиксо. Самочувствието и убедеността са на висота. Работни навици, самокритика, самокоригиране – почти пълна липса. На мен лично, би ми било крайно неудобно да питам всеки ден някой : дай ми отвертката си, къде ти е ножчето, клещите в теб ли са, конектор имаш ли ?
Има всичко това, но не го взема със себе слизайки от колата ? Що за техници и специалисти са подобни образи ? И, това е целогодишно и вероятно ще си остане завинаги. Има един клип на Тутуритката в Туба. Много ме кефи изпълнението на Венци там. Основната идея в клипа е : „Ще учиш ли, ще бачкаш ли“ ?
Та, и в нашта работа така ми идва наум този въпрос за колегата : Така с волни ръце , ше учиш ли, ще бачкаш ли ? Поне веднъж не ти ли просветва, че е твърде неудобно да се разхождаш по цял ден без инструмент в себе си и да търсиш същият всеки следващ път, все по-упорито, но без никакво неудобство ?

Ни съ научихте, ей…. !?

С празни ръце на Аварии

5 мнения по „С празни ръце на Аварии

 • 14.06.2019 в 21:10
  Permalink

  hihi,haha, този в клипа каза: Цял живот бачкам и пак не съ научих.
  Този твой колега май е точно така, цял живот бачка и пак няма да се научи.

  Отговор
 • 23.06.2019 в 9:38
  Permalink

  Сигурно обича да казва, че обича да си изпипва работата. Много си приличат всички мързели.

  Отговор
 • 28.06.2019 в 8:04
  Permalink

  А, ти каза ли му на този твой колега нещо по въпроса за който си писал ?
  Имам чувството че само пишеш , но нищо друго не правиш. Просто го направи, отиваш един ден на работа и при първата му грешка и изобщо проява, му казваш. Като няма кой да му прави забележките, той така никога няма да разбере колко е некадърен.

  Отговор
 • 11.07.2019 в 8:38
  Permalink

  Много го преживяваш . кво ти пука, Като не прави нищо той, не прави нищо и ти. като ти каже нещо, кажи му същото и ти, само че трябва да си малко боторест и нагъл като него и останалите. Ако си много чувствителен и съвестен, все така ще се ядосваш и ще го преживяваш.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.